Privat firma lufter eldre for 400 kroner timen

Kommunalråd i Trondheim: - Dette bør sykehjemmene greie selv.

PROFESJONELL UTEHJELP:  Ikke alle sykehjem har kapasitet til å hjelpe beboerne ut i friluft. I Trondheim har det skapt et nytt marked for firmaer som tar jobben - for pårørendes regning. Illustrasjonsfoto: Denis Charlet, AFP/NTB Scanpix.
PROFESJONELL UTEHJELP: Ikke alle sykehjem har kapasitet til å hjelpe beboerne ut i friluft. I Trondheim har det skapt et nytt marked for firmaer som tar jobben - for pårørendes regning. Illustrasjonsfoto: Denis Charlet, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Turgåing og sosialt samvær for sykehjemspasienter er blitt butikk for flere private firmaer i Trondheim.

Pårørende til eldre på sykehjem i Trondheim betaler private firma for å gå tur eller gi sosial omsorg til sine eldre. For om lag 400 kroner timen får pårørende en profesjonell omsorgsperson til å være sammen med sykehjemspasienten, skriver Adresseavisen.

Grethe Enlid i Trondheim private omsorgstjeneste forteller at hennes firma har mange slike oppdrag for pårørende som ikke er i stand til å gi sine eldre den sosiale kontakten de trenger.

Enlid er også bystyrerepresentant for Fremskrittspartiet og mener det er trist at pårørende skal måtte leie inn private for at familiemedlemmet på sykehjem skal få frisk luft.

- Sykehjemmets ansvar
- Dette bør kommunen greie å dekke inn selv. Det er tragisk at folk må betale for noe så grunnleggende som frisk luft, sier hun.

Kommunalråd Geir Waage (Ap) sier til Adresseavisen at hvert enkelt sykehjem må ta ansvar for at beboerne kommer seg ut i frisk luft.

- Det bør ikke være en stor utfordring for et sykehjem å legge til rette for at pasientene kommer seg ut, sier Waage.

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer