Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Privat omsorg

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Private firmaer trekker seg fra privatiseringen av omsorgen i Oslo, skriver Dagsavisen. De private firmaene får ikke driften til å lønne seg. Høyres prestisjeprosjekt i hovedstaden står derfor i fare for å bli stanset. Dermed kan ordningen med såkalt fritt brukervalg i hjemmesykepleien falle bort.

Det er uklart om ordningen har vært bedre eller dårligere enn ordningen der kommunen drev omsorgen. Et stort flertall av brukerne ser ut til å være mer fornøyd med de private hjemmehjelperne enn de kommunale. Det ser også ut til å være større effektivitet innenfor de privatiserte ordningene. Spørsmålet er om kvaliteten kan opprettholdes når lønnsomheten er så svak. Tempoet blant hjelperne blir høyere og kontrollskjemaene flere. Alt i alt viser forsøket at det ikke finnes noe paradis bak den nyliberale ideologien som styrer byrådets politikk på dette området. Kanskje er til og med den kommunale ordningen vel så bra som den privatiserte. Da kan man vel like gjerne holde fast på den?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media