Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Privat Peer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ibsen-året har markert seg i New York denne påsken, med Robert Wilsons «Peer Gynt»-oppsetning på Brooklyn Academy of Music. Historien om bygdetullingen som ble verdensmester, men måtte hjem for å forsones med seg selv, ble fortalt til amerikanerne gjennom en visuelt betakende og nyskapende forestilling. Den sterke interessen skyldtes nok Wilsons enestående posisjon i amerikansk teater. Men også Ibsens kraft - «Hedda Gabler» gikk for fulle hus nettopp i Brooklyn tidligere i år.

Midler fra to, to departementer, to kommuner og en serie private sponsorer måtte til for å få den ambisiøse Peer Gynt til USA. Det ble en seier både for kunsten, for Ibsen-året og for næringslivets vilje til kultursponsing. OBOS, Rimi-Hagen og Sparebanken Vest er blant bidragsyterne, mens Tine og DnB NOR sørget for at Ibsenåret ble fullfinansiert. Vi håper dette er begynnelsen på et vakkert vennskap mellom kunst og kapital, ikke et engangsstunt avhengig av enkeltpersoners evne til å skape oppmerksomhet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling