Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Private middager for Oslos regning

Per Ditlev-Simonsen inviterte venner på luksusmiddag. Skattebetalerne betalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) leide inn kokker fra luksusrestauranter og inviterte personlige venner til flotte middager hjemme hos seg. Flere personlige venner av ordføreren ble invitert for å møte den amerikanske ambassadøren i august i år og den britiske ambassadøren i februar i fjor.

Ved begge anledningene ble regningen godt over statens satser for representasjon, skriver VG.

Kokk fra Oro og Feinscmecker

Til middagen med USAs ambassadør med frue leide Ditlev-Simonsen inn en kokk fra fasjonable Oro. Gildet for tolv gjester kom på 17.465 kroner, en kuvertpris på 1.455 kroner, mer enn 500 kroner dyrere enn statens satser tillater.

Middagen for den britiske ambassadøren ble laget at en innleid kokk fra Feinschmecker og kom på 14.290 kroner for tolv gjester.

Trengte kjønnsbalanse

Ditlev-Simonsen bekrefter overfor avisen at personlige venner var blant gjestene, noe han forklarer med hensynet til kjønnsbalanse og at det er snakk om «osloborgere som jeg syntes det ville være interessant for ambassadøren å møte».

Blant de inviterte finner vi Bjørn Tore Godal, Gro Balas, Kristin Andresen og Johan H. Andresen, Wilhelm Wilhelmsen, Hans Rasmus Astrup, Christian Ringnes og Grete Horntvedt.

FLOTTE MIDDAGER: Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen har holdt flere luksusmiddager som overskrider statens satser for representasjon. Det går ut av skattebetalernes lommer. Foto: Hans Arne Vedlog
FLOTTE MIDDAGER: Oslos ordfører Per Ditlev-Simonsen har holdt flere luksusmiddager som overskrider statens satser for representasjon. Det går ut av skattebetalernes lommer. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

På spørsmål om ordføreren synes at statens satser er for lave, svarer han:

- Det vet jeg ikke riktig, det har jeg ikke noe greie på. Jeg vil tro at ved de få anledningene man gjør denne type ting, har man en normal tretretters middag, og da koster det det det koster, altså.

Riksrevisor Jørgen Kosmo sier til VG at ordførere og fylkesordførere bør kunne klare å holde seg innenfor statens satser.

(NTB)

image: Private middager for Oslos regning
Hele Norges coronakart