Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Private skal få drive arbeidsformidling

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer vil åpne for at også private selskaper skal få drive arbeidsformidling. Før jul foreslo Arbeidsdirektoratet å oppheve forbudet mot privat arbeidsformidling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsministeren setter nå ned et utvalg som skal vurdere arbeidsmarkedsreformer, melder NRK Dagsrevyen.

Formidling av arbeid har vært en oppgave det offentlige har hatt eneretten på i Norge. Nå vil arbeidsministeren myke opp reglene og slippe private til.

- En mulighet er å snu disse prinsippene og åpne for privat arbeidsformidling med unntak og åpne for privat utleie med unntak, sier Løwer til Dagsrevyen.

- Det vi er ute etter er å finne en balanse mellom en åpning og en begrensning, sier hun.

Hvordan dette skal skje, skal et utvalg se nærmere på. Det var Arbeidsdirektoratet som foreslo å oppheve forbudet mot privat arbeidsformidling før jul.

Arbeidsministeren ser ifølge Dagsrevyen også ut til å være positiv til Arbeidsdirektoratets ønske om å opprette offentlige vikarbyråer med utleie av arbeidskraft på samme måte som Manpower gjør i dag.

- Det er noen prinsipielle sider som må utredes og avklares for hvordan det skal gjøres i tilfelle vi kommer til den konklusjonen, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!