Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Private vil bygge opera i Bjørvika

Thon-Gruppen, Astrup Fearnly, Veidekke og Petter Olsen er blant investorene som ønsker å bygge opera i Bjørvika. Fremskrittspartiet synes tankene fra investorgruppen virker så interessant at partiet vurderer om hele opera-saken bør utsettes inntil det nye innspillet er vurdert nøye.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Private investorer har allerede signalisert og presentert sine planer for Vestbanen. Nå som det private næringslivet også sier de er villige til å gå inn med kapital i Bjørvika må også det alternative få en grundig vurdering. Det mener i hvertfall Per Sandberg fra FrP.

Han har i dag vært i møte med Thon-Gruppen, og de ideene selskapet luftet høres veldig interessant ut for Sandberg.

- Investorene har fortalt meg at de kan realisere de planene som er lagt for Vestbanen, på lik linje i Bjørvika, sier Sandberg til Dagbladet :på nettet.

For Fremskrittspartiet spiller det liten rolle om Vestbanene eller Bjørvika blir tilholdstedet for en ny opera. Partiet ønsker ikke å fokusere så mye på plasseringsspørsmålet, men på spørsmålet om finansiering. FrP går inn for billigste alternativet. De private investorene som nå er kommet på banen planlegger å etablere selskapet Bjørvika Utvikling AS. Selskapet skal arbeide med å reise kapital for investeringer i Bjørvika.

I ettermiddag skal FrP ha gruppemøte. Det er allerede levert inn et forslag til møtet om å utsette opera-saken.

Fredspris+Opera=Sant

- I Dagbladet i dag lanserer KrF planer om et kombinert operahus og fredsprissenter på Vestbanen. Hva synes du om det?

- Tankene om et slikt bygg er ikke dumme. Vi vet jo at det lenge har vært planlagt et fredsprissenter.

- Så hvorfor har ikke FrP lansert et slikt kombinasjonsbygg tidligere?

- Ja, det var et godt spørsmål. Vi har vel vært for opptatt av å diskutere plassering og ikke innholdet i et operabygg, sier Sandberg. Tankene som luftes i Dagbladet i dag skal diskuteres på FrPs møte i kveld. Sandberg mener at et kombinert fredsprissenter og opera bør legges til Vestbanen av flere årsaker. Blant annet fordi Nobelinstituttet selv har blinket ut området, og fordi det er der turistene ferdes.