Orderud-saken:

Privatetterforsker lover oppsiktsvekkende bevis i Orderud-saken: - Folk frykter for sine liv

- Det er folk jeg har snakket med i dette arbeidet som frykter for sine liv.

NYE BEVISER: Privatetterforsker Tore Sandberg vil publisere det han omtaler som nye beviser i Orderud-saken på en ny nettside. Foto: Robert S. Eik
NYE BEVISER: Privatetterforsker Tore Sandberg vil publisere det han omtaler som nye beviser i Orderud-saken på en ny nettside. Foto: Robert S. Eik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga ble nettsida orderudsaken.no lansert. Der skal det presenteres det privatetterforsker Tore Sandberg omtaler som nye beviser i det som trolig er Norges mest omtalte drapssak: Trippeldrapet på Orderud gård i Sørum i Akershus i 1999.

- Vi presenterer nye bevis, oppsiktsvekkende opplysninger og dokumenter, intervjuer og annet som aldri tidligere er offentliggjort, sier Sandberg til Romerikes Blad, som først omtalte den nye nettsida.

Han mener det finnes andre motiver og elementer i saken enn den tidligere mye omtalte arvestriden om gården, og hevder det er et sammensatt bilde bestående av DNA-spor, nye analyser av bevis fra åstedet, dyptgående familiekonflikter, prosjektilene som forsvant og en kobling til jugoslavisk mafia.

12 års arbeid

14. juni 1999 ble ekteparet Per og Veronica Orderud arrestert av politiet, mistenkt for medvirkning til drapene på Kristian Magnus (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust.

Per og Veronica Orderud ble i april 2002 dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene, men har begge alltid nektet straffskyld. Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel, mens Kristin Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel etter ankebehandlingen i Eidsivating lagmannsrett i 2002. Det har aldri kommet fram hvem som sto bak drapshandlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer