Privatetterforsker må forklare seg

Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland, leide Harald Olsen til å drive privat etterforskning i Orderud-saken. Nå blir Olsen tvunget til å forklare seg i Nedre Romerike forhørsrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier i Romerike politidistrikt bekreftet dette i går kveld. Den tidligere Kripos-etterforskeren Harald Olsen må møte i Nedre Romerike forhørsrett 3. mai. Samme dag er det ordinær rettsdag i Orderud-saken, skriver Aftenposten.

Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland, engasjerte Harald Olsen for ett år siden fordi han var misfornøyd med politiets etterforskning. Olsen ble spesielt engasjert for å finne spor som kunne lede til andre gjerningspersoner enn de som i dag er tiltalt for Orderud-drapene.

Nektet å la seg avhøre

Privatetterforsker Harald Olsen har tidligere nektet å gjennomgå ordinære avhør på Sørumsand lensmannskontor. Både Olsen og Frode Sulland har henvist til taushetsplikten.

Statsadvokat Olav Helge Thue ba politiadvokat Tronier begjære rettslig avhør av Olsen etter at Olsen nektet å møte til ordinære avhør, skriver avisa.

Statsadvokat Thue vil også framlegge den foreløpige rapporten fra privatetterforskeren i retten. Frode Sulland mener at rapporten er et internt arbeidsdokument som ikke skal offentliggjøres. Men etter at Sulland viste til rapporten i et brev til Riksadvokaten, mener Thue at rapporten er som at saksdokument å regne.

Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, Tor Kjærvik, vil ifølge Aftenposten be om at Sulland pålegges å framlegge rapporten i morgen.