Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Privatetterforskere mener milliardær­paret ble drept

Da de pårørende ikke trodde på politiets konklusjon, leide de inn egne etterforskere.

DREPT I SITT EGET HJEM: Milliardærekteparet Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem i Toronto før jul. Nå har privatetterforskere lansert en teori om hva som har skjedd, og den stemmer ikke overens med politiets. Foto: REUTERS / Chris Helgren/ NTB Scanpix
DREPT I SITT EGET HJEM: Milliardærekteparet Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem i Toronto før jul. Nå har privatetterforskere lansert en teori om hva som har skjedd, og den stemmer ikke overens med politiets. Foto: REUTERS / Chris Helgren/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardærekteparet Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt hjem i Toronto i Canada like før jul i fjor.

Ifølge The Independent viste politiets rapporter at de etterforsket drapet som et drap og et selvmord. Nå har privatetterforskere, leid inn av ekteparets familie, foreslått en ny teori: nemlig at flere gjerningsmenn står bak drapet.

Kvalt av belter

Sherman-familien har i ettertid av Barry og Honeys død leid flere eksperter, deriblant tidligere drapsetterforskere, for å etterforske dødsfallet uavhengig fra politiets etterforskning.

De har, ifølge CBC Toronto, gjort funn som tyder på at paret ble brutalt drept av flere gjerningsmenn.

Både Barry og Honey skal ha blitt kvalt av lærbelter som var festet til et rekkverk ved bassenget deres. Hendene deres skal ha vist tegn på at de på et tidspunkt var bundet sammen. Ingen tau eller lignende redskaper som kan brukes til å binde hendene deres skal ha blitt funnet.

Dessuten tror etterforskerne at paret ble drept to dager før de ble funnet, da Honey ble funnet i de samme klærne hun sist ble sett i 13. desember. Hun skal dessuten ha slåss med gjerningspersonene, tror etterforskerne, da hun ble funnet med kutt på leppene og nesen, sittende i sitt eget blod.

- De ville aldri gjort noe slikt

Ekteparets pårørende nektet å godta politiets teori om at den ene skal ha drept den andre for så å begå selvmord, og leide derfor inn privatetterforskere.

- Våre foreldre hadde en entusiasme til livet og en tilknytning til sin familie og sine venner som overhodet ikke stemmer overens med ryktene i mediene angående deres død, sa familien i en uttalelse 17. desember.

Ekteparets nabo er ikke overrasket over at privatetterforskerne har en annen konklusjon:

- De ville ikke gjort noe slikt. De ville ikke endt det på den måten, sa han til CBC Toronto.

Milliardærformue

Som grunnlegger av farmasigiganten Apotex, var Barry Sherman en av Canadas rikeste menn da han døde før jul, med en formue på over 3,2 milliarder dollar, som tilsvarer over 25 milliarder norske kroner. Sjokket var derfor stort da han ble funnet død. Statsminister Justin Trudeau var blant de mange som sendte sine kondolanser på Twitter:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!