Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Privatfly skulle hente Bush - styrtet ved flyplass

Alle tre om bord døde da flyet dundret i bakken i Texas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det private jetflyet var i ferd med å lande på William P. Hobby-flyplassen i Houston klokka 14.15 i ettermiddag norsk tid, da det kom borti en lyktestolpe og rev av deler av ene vingen.

Flyet skjente ut, og dundret i bakken tre kilometer utenfor rullebanen. De to pilotene og en flyvertinne omkom, melder nyhetsbyrået AP.

Det ble ikke meldt om noen problemer fra cockpiten før flyet traff lyktestolpen, men det var tjukk tåke i området da ulykken inntraff.

Skulle plukke opp Bush

Jetflyet var på vei fra Love Field til Houston. Der skulle det plukke opp den tidligere presidenten George H. W. Bush, og fly ham videre til en konferanse i Ecuador.

Men så langt kom aldri noen av de tre besetningsmedlemmene om bord i privatflyet.

- Jeg ble svært lei meg da jeg hørte om flystyrten i dag tidlig, sier Bush senior gjennom sin pressetalsmann Tom Freschette - som skulle vært med Bush på flyturen, sammen med en livvakt fra Secret Service.

- Jeg har fløyet med dem tidligere, og kjente dem godt. Jeg sender mine kondolanser til hvert enkelt medlem av familiene deres, sier pappa Bush, som ifølge AP har bestemt seg for å utsette Ecuador-turen til neste måned.

Ingen på bakken kom til skade under ulykken, til tross for at èn bil ble truffet av vrakdeler, og en annen ble oversprøytet av flybensin.

SKULLE VÆRT MED DØDSFLY: Flyet skulle hente Bush senior i Houston, men styrtet under landing.
FAR OG SØNN: Pappa og tidligere president George H. W. Bush (til høyre) gratulerte sønnen med gjenvalget 2. november.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media