Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Privatflyet var i Bergen med Farouks far da Martine ble drept

- Farouk var definitivt ikke om bord verken før eller senere, uttaler faren til den ettersøkte mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge britisk politi dro Farouk Abdulhak til Jemen fra Storbritannia etter at han var blant de siste som så Martine Vik Magnussen i live. Hun ble dagen etter funnet død, med skader på halsen og avkledd i kjelleren i London-bygården der Farouk bor.

Milliardærfaren til den ettersøkte mannen kan i dag ikke få understreket sterkt nok at han innstendig ber sønnen om å samarbeide med politiet.

- Via mediene har Mr.Shaher sagt til sønnen at han må melde seg til myndighetene. Hvis Farouk har gjort noe galt, må han ta konsekvensene av det. Ingen er hevet over loven, forteller faren til meg.

Det sier direktør David Wilson i Bell Pottinger Public Relations til Dagbladet.no. Han fungerer nå som talsmannen til Shaher Abdulhak (men representerer ikke sønnen).

- Påstandene garantert feil

Mens enkelte aviser har skrevet at han tok vanlig rutefly, har også flere medier hevdet at ettersøkte Farouk Abdulhak (21) brukte farens privatfly til å reise fra Storbritannia. Shaher Abdulhak avviser nå påstandene på det sterkeste.


- Det er definitivt, kategorisk feil. Det er helt umulig at det har skjedd, sier Wilson.

Han gjør det klart at det aktuelle privatflyet ikke var i nærheten av London etter at Martine Vik Magnussen forsvant i 03-tida natt til fredag 14. mars. 

RIKMANNSTRANSPORT: Saher Abdulhak eier et fly av typen Dassault Falcon 2000, men det tok ifølge eieren aldri av fra London i det aktuelle tidsrommet. (Det spesifikke flyet på bildet har ingenting med saken å gjøre) Foto: WIKIMEDIA COMMONS
RIKMANNSTRANSPORT: Saher Abdulhak eier et fly av typen Dassault Falcon 2000, men det tok ifølge eieren aldri av fra London i det aktuelle tidsrommet. (Det spesifikke flyet på bildet har ingenting med saken å gjøre) Foto: WIKIMEDIA COMMONS Vis mer

Det var derimot innom Norge.

- Mr. Shaher fløy faktisk ut av Storbritannia i privatflyet sitt på torsdag 13. mars rundt klokka 18.30 fra Farnborough Airport til Bergen i Norge, for et forretningsmøte. Dagen etter brukte han flyet til Kairo (Egypt) der han ankom fredag kveld. I Kairo tilbrakte han tiden med familiemedlemmer, før han fløy videre til Jemen lørdag ettermiddag og dro hjem.

- Flyet var garantert i disse to landene hele denne lørdagen og dro ikke tilbake til London. Jeg har akkurat dobbeltsjekket dette med Mr. Shaher, og dette vil flyplassmyndigheter og passkontroll kunne bekrefte. Han må registreres inn i et nytt land på samme måte som alle andre, understreker Wilson.

Han opplyser at Shaher kun eier ett fly, av typen Dassault Falcon 2000ex, og at det var dette som var i bruk da forretningsmagnaten og to andre menn dro fra London til Bergen og altså videre til hjemlandet.

- Dette er det eneste flyet Shaher har. Han var ombord sammen med hans bror og en annen forretningsmann. Sønnen var definitivt ikke ombord, og flyet var under Shahers kontroll i hele perioden, sier PR-agenten.

Skriftlige registre ved Bergen lufthavn Flesland dokumenterer at milliardærens fly kom fra Storbritannia til Norge forrige torsdag.

Det eneste aktuelle flyet landet i Bergen klokka 21.11. Dagen etter lettet det igjen klokka 14.39, og skulle da fly direkte til Kairo, får Dagbladet.no opplyst.

- Mange feilaktige mediesaker

image: - Privatflyet var i Bergen med Farouks far da Martine ble drept

Wilson forteller at Shaher Abdulhak er oppgitt over det han mener er uriktige opplysninger i media.

- Nå prøver han ganske enkelt å få ting riktig. Han har ikke hatt noen kontakt med sønnen siden han dro fra London, og har på ingen som helst måte bistått i Farouks angivelige flyreise fra Storbritannia. Vårt inntrykk er at det skjedde med et rutefly. Det er også selvsagt helt feil at Farouk gjemmer seg i farens hus, slik noen har antydet, sier Wilson.

Ifølge ham stemmer det heller ikke at Shaher Abdulhak har hyret inn egne privatdetektiver for å komme til bunns i Martine-saken.

- Tvert imot insisterer han på at juridiske myndigheter skal få ro til å gjøre jobben sin. Han vet per i dag ingenting om saken utover det han har fått fra media og i uttalelser fra jemenittiske myndigheter.

- Beslagla milliardærens PC

Wilson opplyser at primæroppgaven til Shahers stjerneadvokater i London har vært å ta den juridiske krangelen med britisk politi i forbindelse med beslag drapsetterforskerne har gjort i en av boligene til den jemenittiske milliardærens.

- Shaher disponerer en leilighet i London. Denne ble ransaket av politiet, som tok med seg en laptop og noen papirer. Alt dette var sensitive forretningsdokumenter som ikke har noe som helst med saken å gjøre, og Shaher vil ha dette tilbake, sier talsmannen.

Dagbladet.no forsøkte tidligere i dag å få politiets versjon av Farouks reisemåte ut fra Storbritannia, men drapsetterforskerne vil ikke uttale seg om saken.

- Nøyaktig hvilken måte han forlot landet på er lite interessant for oss på dette stadiet, og vi vil derfor ikke gå nærmere inn på temaet overfor dere. Vi tror vitnet er i Jemen, der vi åpenbart prøver å få ham i tale - det er det viktigste nå, sier en talsmann for Scotland Yard.

<B>- FIKK INGEN HJELP FRA FAR:</B> Saher Abdulhak bedyrer at han ikke har hatt noen kontakt med sønnen Farouk (bildet) siden torsdag i forrige uke.
<B>DØD:</B> Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død med skader i halsen i en bygård i London sist søndag etter å ha vært på nattklubb med blant andre Farouk Abdulhak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media