Privatjet styrtet i Østersjøen

Mistet kontakt med pilotene.

LYDLOGG: Dette er nødanropet fra svenske redningstjenester i etterkant av flystyrten utenfor kysten av den svenske øya Gotland,4. september. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Flyet har klokka 19.47 styrtet i Østersjøen. Klokka 20.09 melder Aftonbladet at vrakdeler og oljesøl er funnet i sjøen.

En privatjet lar seg ikke kontakte, og fryktes å ville styrte utenfor kysten av den svenske øya Gotland, melder Dagens Nyheter (DN).

Klokka 19.44 flyr flyet i spiralmønster og taper raskt høyde over Østersjøen utenfor kysten av Latvia.

Flyet var på vei til Köln, men i stedet for å lande der fortsatte flyet mot svensk luftrom. Dette samtidig som tyske myndigheter ikke får kontakt med det.

SPIRALMØNSTER: Cessna-maskinen begynte til slutt å fly i spiralmønster, før det ble borte fra sporingssidene. Kart: Flightradar24
SPIRALMØNSTER: Cessna-maskinen begynte til slutt å fly i spiralmønster, før det ble borte fra sporingssidene. Kart: Flightradar24 Vis mer

- Det verste scenarioet er at det bare fortsetter til drivstoffet tar slutt, sier Lars Antonsson i den svenske hovedredningssentralen til DN.

Ifølge nyhetsbyrået TT er det fire personer om bord.

Ifølge Bild tok flyet av fra Sør-Spania. Da det ikke landet i Köln, sendte det tyske flyvåpnenet et Tornado-kampfly på vingene, men dette måtte snu ved Østersjø-øya Rügen.

Også danskene har sendt opp kampfly for å finne ut hva som er galt. Men verken de eller tyskerne har observert noen personer i cockpiten.

I 19.30-tida har flyet ifølge Flightradar24 passert sørenden av Gotland og er på vei nordøstover mot Estland og Russland.

Samtidig mister flyet høyde.

Klokka 19.37 har flyet brått svingt ca. 45 grader til høyre, og har nå kurs for Latvias hovedstad Riga - men endrer like etter kurs på ny og tar en krapp venstresving.

Cessna-maskinen er eid av et østerriksk selskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer