Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Privatomsorgen øker med de rødgrønne

Private omsorgsselskap i Norge har gode år, til tross for skepsisen fra regjeringspartiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

I fjor økte de store selskapene som driver sykehjem, pasienthotell, psykiatri, rusomsorg og barneverntjenester med 27 prosent. I år ligger de an til å øke med 16 prosent.

Ifølge Finansavisen er rundt 3 prosent av sykehjemsdriften i Norge satt bort til private drivere. Selv om bransjen er et marginalt innslag, sier faktaansvarlig i NHO Service Lasse K. Tenden at det er en optimisme i bransjen for de kommende årene.

- Det kommer en kraftig vekst i antallet eldre, og som en konsekvens av det vil det være behov for nye hender i arbeid, sier han.

Og til tross for at den rødgrønne regjeringen i forrige stortingsperiode lovte å gå imot konkurranseutsetting og privatisering innen helse og omsorg, ser bransjen lyst på fremtiden.

- Jeg ser med positive øyne på muligheten for å vokse videre de nærmeste fem årene. Vi har som mål å være en god partner og supplement til det offentlige, sier administrerende direktør Liselott Kilaas i Aleris til Finansavisen.

Selskapet hadde et samlet driftsresultat på 80 millioner kroner i fjor, og en driftsmargin på 8,9 prosent.

- Vi har egentlig ingenting å klage over. Vi kunne ha gjort mer, men det er en annen diskusjon, sier Kilaas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media