Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Privatperson har leid inn helikopter i søket etter Marie

Den norske studenten fra Stavanger ble sist sett onsdag kveld. En privatperson har nå leid helikopter for å søke etter henne.

FORSVUNNET: Søket etter Marie Sæther Østbø (20) fortsetter mandag. Et brannhelikopter settes nå inn i letingen. Den norske studenten fra Stavanger ble sist sett ved 19-tiden onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste med, om lag 100 meter unna hotellet deres i byen Sedgefield. Foto: Privat / NTB scanpix
FORSVUNNET: Søket etter Marie Sæther Østbø (20) fortsetter mandag. Et brannhelikopter settes nå inn i letingen. Den norske studenten fra Stavanger ble sist sett ved 19-tiden onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste med, om lag 100 meter unna hotellet deres i byen Sedgefield. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ifølge NRK første gang offisielle letemannskaper peker på drukning som en sannsynlig årsak.

En privatperson i Sedgefield i Sør-Afrika har nå leid inn et brannhelikopter for egen regning i søket etter den savnede norske studenten, skriver Stavanger Aftenblad.

- En privatperson med et stort engasjement for saken, har leid det i tre timer, sier en lokal politikilde til avisen. Helikopteret koster 25.000 kroner i timen.

Det er det lokale politiet som koordinerer letingen. En politibåt skal også være med i søket.

Flere ulike kilder sier også til avisen at den norske 20-åringen ikke hadde med seg noe kamera på stranden. Tidligere har det blitt opplyst at hun gikk tilbake til stranden for å ta bilder, men ifølge hotellet lå kameraet hennes igjen på rommet, noe en politikilde også bekrefter. Mobilen hennes lå også igjen på stranden.

- Dette samsvarer ikke med at hun skal ha vasset uti vannet for å ta bilder av solnedgangen, sier en anonym politikilde til avisen.

20-åringen forsvant onsdag kveld. Hun ble sist sett ved stranda i Sedgefield. Sjøen i området er preget av kraftige understrømmer, noe som de siste dagene har skapt vanskeligheter for søk med båt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media