Knivstikking i Numedal:

Privatpersoner fikk kontroll: - Heltemot

Privatpersoner og mannskap fra brannvesenet fikk kontroll på den antatte gjerningsmannen, som nå er siktet for grov kroppsskade, etter en knivstikking i Numedal fredag formiddag.

SE NÅ: Siste nytt Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NUMEDAL (Dagbladet): Tre personer er skadd, én av dem kritisk, etter hendelsen, som ble meldt inn til politiet rett før klokka 09 fredag formiddag. Politiet definerte hendelsen som en såkalt PLIVO-hendelse - pågående livstruende vold.

Politiet opplyser i en pressemelding den antatte gjerningspersonen og den ene skadde er gift.

Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av en Joker-butikk i Numedal. En bussholdeplass og videregående skole ligger også i nærheten.

ALVORLIG HENDELSE: Knivstikkingen skjedde ved en Joker-butikk i Nore i Nore og Uvdal kommune. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ALVORLIG HENDELSE: Knivstikkingen skjedde ved en Joker-butikk i Nore i Nore og Uvdal kommune. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Holdt ham fast

Innsatsleder for politiet, Tom Richard Jansen, sier foranledningen til hendelsen er ukjent.

- Det var personer på stedet som tok kontroll på gjerningsmann og fikk bistand av brannvesenet til det. Og gjerningspersonen ble overtatt av politiet da politiet kom til stedet.

Til Aftenposten forteller vaktleder Tim Vold ved 110-sentralen at personene som overmannet den antatte gjerningsmannen gjorde en kjempejobb.

- De gjorde en kjempejobb og holdt ham fast i seks-sju minutter før vi kom til stedet. Vel en halvtime seinere var politiet på plass, forteller Vold til avisa.

Også ordfører Jan Gaute Bjerke roser innsatsen.

- Vi kan ikke forvente at privatpersoner med fare for eget liv, skal trå til. Men når det skjer er det et tegn på stort heltemot, sier Bjerke under en pressebrief fredag ettermiddag.

- Tragisk

Dagbladets reporter på stedet forteller at det ligger store mengder blod på asfalten.

Et vitne sier at han synes hendelsen er trist.

- Det er trist. Bare tragisk, sier han til Dagbladet.

FLØYET TIL SYKEHUS: To personer er fløyet til sykehus med luftambulanse etter hendelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLØYET TIL SYKEHUS: To personer er fløyet til sykehus med luftambulanse etter hendelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Skrek høyt

Et annet vitne, en 63 år gammel mann, forteller til TV 2 at han kom ut av butikken da en kvinne kom springende rundt et hjørne.

- Hun skrek så høyt, sier mannen til kanalen.

Han skjønte fort at det var snakk om en alvorlig hendelse, fortsetter han.

- Like etter så jeg at hun blødde kraftig. Da kom også flere kvinner springende, samt en mann som blødde fra noe som så ut som et knivstikk i armen, sier han.

Numedal videregående skole skriver på sine hjemmesider at politiet vil snakke med elevene som har vært vitne til hendelsen, og at helsepersonell er til stede på skolen for elever som trenger noen å snakke med.

Besøksforbud

Innsatsleder Jansen forteller at de skadde er fløyet til sykehus, men han har ikke status på skadeomfang.

- To er fløyet til sykehus med luftambulanse til sykehus og er under behandling. Status må vi komme tilbake til seinere.

Den antatte gjerningspersonen er blant de skadde.

- Han hadde lettere skader og er under transport til arresten nå.

Mannen som er siktet var ilagt besøksforbud overfor kona, som er én av de skadde personene etter hendelsen.

Det bekrefter politiinspektør Odd Skei Kostveit overfor Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer