Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Pro-russisk statsminister i Ukraina

Viktor Janukovitsj nominert som regjeringsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ukrainas pro-vestlige president, Viktor Justsjenko, sier torsdag at han vil nominere sin tidligere motstander fra Oransjerevolusjonen, Viktor Janukovitsj, som landets neste statsminister, melder nyhetsbyrået Associeted Press (AP).

Utnevnelsen kommer etter en lang periode med politisk kaos  som har fulgt valget i mars som endret maktbalansen i landet. Janukovitsj og hans Regionenes Parti vant flest seter i parlamentet, men de har ikke flertallet.

Janukovitsj og hans parti har en uttalt holding om at Ukraina skal søke tettere kontakt til Russland. Likevel insisterer president Justsjenko på at dette kan bidra til å samle den politisk splittede nasjonen.

- Dette er en sjanse til å forene begge sidene i en felles forståelse, sier presidenten i en uttalelse.

Han sa videre at utnevnelsen kom etter at Janukovitsj underskreiv en avtale som forplikter alle partilederne til å videreføre Ukrainas nåværende pro-vestlige linje.

PRO-RUSSLAND: Viktor Janukovitsj ble torsdag nominert som landets neste statsminister. Foto: AP / SERGEI CHUZAVKOV
PRO-RUSSLAND: Viktor Janukovitsj ble torsdag nominert som landets neste statsminister. Foto: AP / SERGEI CHUZAVKOV Vis mer
PRO-VESTEN: Ukrainas president, Viktor Justsjenko, er tvunget til å nominere sine erkefiende fra Oransjerevolusjonen som landets neste statsminister.