Problem for opposisjonen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Fremskrittspartiets ulike talspersoner gjør seg stadig høyere og mørkere etter hvert som meningsmålingene tikker inn til dels godt over valgresultatet. Partiet har i tidligere perioder både vært oppe i ryggen til Arbeiderpartiet, og noen ganger forbi, under ulike stemningsbølger og etter vellykkete framstøt av Carl I. Hagen. Nå er Frp solid størst blant partiene fra høyresiden i sentrum og ut.

• Men målingene viser at Arbeiderpartiet holder stillingen etter valget. Det gjør også regjeringspartnerne der Senterpartiet er gått litt tilbake og SV litt fram. Fremskrittspartiets vekst er med andre ord ikke disse partienes største problem akkurat nå. Frp\'s vekst og posisjon er først og fremst et problem for opposisjonen, framfor alt for Høyre. Erna Solberg klarer foreløpig ikke å ta innpå Siv Jensen. Det er lett å blåse av målinger, særlig når de er dårlige, men de måler altså styrkeforholdet mellom partiene mellom valgene og gir et løft for den som er i medgang. I denne perioden kommer resultatene i kommunevalget neste år til å få svært stor betydning framover mot stortingsvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer