Problem for opposisjonen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Fremskrittspartiets ulike talspersoner gjør seg stadig høyere og mørkere etter hvert som meningsmålingene tikker inn til dels godt over valgresultatet. Partiet har i tidligere perioder både vært oppe i ryggen til Arbeiderpartiet, og noen ganger forbi, under ulike stemningsbølger og etter vellykkete framstøt av Carl I. Hagen. Nå er Frp solid størst blant partiene fra høyresiden i sentrum og ut.

• Men målingene viser at Arbeiderpartiet holder stillingen etter valget. Det gjør også regjeringspartnerne der Senterpartiet er gått litt tilbake og SV litt fram. Fremskrittspartiets vekst er med andre ord ikke disse partienes største problem akkurat nå. Frp\'s vekst og posisjon er først og fremst et problem for opposisjonen, framfor alt for Høyre. Erna Solberg klarer foreløpig ikke å ta innpå Siv Jensen. Det er lett å blåse av målinger, særlig når de er dårlige, men de måler altså styrkeforholdet mellom partiene mellom valgene og gir et løft for den som er i medgang. I denne perioden kommer resultatene i kommunevalget neste år til å få svært stor betydning framover mot stortingsvalget.

• Frp\'s kyniske utnyttelse av striden om Muhammed-tegningene har bidratt til løftet akkurat nå. For alle med litt politisk hukommelse lyder det hult når Carl I. Hagen framstiller seg som ytringsfrihetens hvite ridder. Ingen norsk politiker har klaget mer høylytt over behandlingen han og partiet har fått av andre politikere og i mediene. Hagen forsøkte seg til og med i domstolen, men tapte med glans. For Fremskrittspartiet handler Muhammed-tegningene ikke om ytringsfrihet, men nok en gang om utnyttelse av fremmedfrykt.

• Siv Jensen og Carl I. Hagen får det utfortjent lett når Høyre profilerer seg som statsfiendtlig slik partiet har gjort de siste åra. Dermed får Fremskrittspartiet til rådighet hele høyresiden i offentlig sektor, og Siv Jensen vil alltid ha oljemilliarder å plastre problemer med. Erna Solberg har seg selv å takke for posisjonen som Siv Jensens lillesøster.