Politimester i Vest politidistrikt:

- Problematisk og utrygt å si ifra

Vest politidistrikt ble kritisert for ukultur i 2018. Politimester Songstad tror problematikken finnes i hele politi-Norge.

KRITISERES: Vest Politidistrikt har tidligere blitt kritisert for ukultur i 2018. Kaare Songstad, politimester i Vest politidistrikt, tror mange har oppfattet det som problematisk og utrygt å si ifra om slike ting. Foto: Politiet
KRITISERES: Vest Politidistrikt har tidligere blitt kritisert for ukultur i 2018. Kaare Songstad, politimester i Vest politidistrikt, tror mange har oppfattet det som problematisk og utrygt å si ifra om slike ting. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avsløringene om seksuell trakassering og uønsket atferd i politiet har fått flere til å reagere, blant dem politidirektør Benedicte Bjørnland

Studien, som er gjennomført av professor Dag Ellingsen ved Politihøgskolen og professor Ulla-Britt Lilleaas ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning, handler om kjønn og mangfold i sikkerhetsorganisasjoner generelt, ikke bare i politiet.

I hovedsak har de sett på de operative delene av politiet. Forskningsprosjektet skal sluttføres i 2021. Tidligere har forskerne lagt fram resultater fra Vest politidistrikt.

Utrykningsenheten (UEH) i Vest politidistrikt er blant de som har fått kritikk i den nye studien. Politidistriktet ble også kritisert for ukultur i 2018.

Trygghet ved varsling

- Mange av funnene de kom med i 2018 er i samme kategori som det som har kommet fram i dag, sier Kaare Songstad, politimester i Vest politidistrikt, til Dagbladet.

Både før og i etterkant av forskningen i 2018 har politidistriktet jobbet aktivt med tryggheten til ansatte ved varsling, blant annet gjennom bruk av en intern undersøkelsesgruppe, ifølge Songstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer