PROBLEMER: Ifølge feilmeldingen på Norsk Tippings nettsider er pågangen for stor. Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl tror problemet er mer komplisert enn som så. Faksimile: Norsk Tipping
PROBLEMER: Ifølge feilmeldingen på Norsk Tippings nettsider er pågangen for stor. Kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl tror problemet er mer komplisert enn som så. Faksimile: Norsk TippingVis mer

Problemene rettet opp hos Norsk Tipping

Tippingen på nett var nede nesten fire timer i dag - likevel spilte flere lotto enn forrige helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Tipping opplevde i dag store problemer på sine nettsider, og det var i perioder ikke mulig for kunder å tippe på verken nett eller mobil.

Det er bare fem uker siden sist Norsk Tipping hadde problemer med sin nettside på en lørdag.

Høyere omsetning Problemene startet ved tretida lørdag ettermiddag, og etter fristen for innlevering av lottokuponger klokka 18.00, begynte nettsidene igjen å stabilisere seg. Like før sju fikk Dagbladet opplyst at problemene var rettet opp i.

- Nå funker alt som det skal. Vi har jobba jevnt i noen timer, og etter klokka seks begynte ting å løsne opp. Faktisk har vi hatt høyere omsetning på lotto i dag enn forrige lørdag. Det er flere som har spilt lotto enn når nettsidene funka forrige helg. Det betyr at mange har kommet seg til tippekommisjonær. Det vil si at det kom noe positivt ut av det, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Jødahl i Norsk Tipping.

Han tror derimot at mange sportsspillere ikke har fått spilt i løpet av dagen.

Taper penger Norsk tipping fikk inn meldinger fra de første kundene rundt 15.00 i ettermiddag. Siden har det vært tekniske problemer på sida.

- Lørdag er den viktigste dagen for oss. Da leverer både folk fotball og lotto til i kveld. Det er ille at kundene ikke får de tjenestene vi lover, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Roar Jødahl, til Dagbladet.

- Det er problemer både på nettsida og mobilplattform. Det har vært færre problemer på mobil, men det er kunder som også ikke kommer gjennom der, sier Jødahl.

Han sier at de tekniske problemene går verst utover kundene, men at også Norsk Tipping får svi for problemene.

- Det er gjort noen beregninger på hvor mye penger vi taper på dette. Akkurat hvor mye, tør jeg ikke å uttale meg om, men det er en del penger. Hvor mye vi taper, er også avhengig av når sidene er oppe og går igjen, sier Jødahl.