Problemer for Clinton-jeger

Spesialetterforsker Kenneth Starr innrømmer at han har snakket uoffisielt med journalister om anklagene mot president Clinton. I går måtte han stå skolerett hos dommer Norma Holloway, men han er fremdeles på saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne, som forsøker å slå fast om president Clinton har oppfordret Monica Lewinsky til å lyve om forholdet deres har, fått seg en alvorlig korreks. Spesialetterforsker Kenneth Starr og hans medarbeider Jackie Bennett Jr. ga journalistene en orientering på betingelse at de ikke ble navngitt i artikkelen. I helgen ble det kjent, og Det hvite hus var ikke seine med å angripe Starr. Avsløringen er alvorlig fordi loven forbyr påtalemyndighetene og aktoratet fra å spre hemmelig vitnemål til pressen. Starr beskyldes også for å ha brutt flere etiske retningslinjer i justisdepartementet, melder MSNBC.

Nekter

Til tross for at Starr innrømmer orienteringene til media, nekter han for at noen på hans kontor har gjort noe galt.

- Vårt kontor for uavhengige etterforskere har ikke offisielt eller uoffisielt lekket sensitivt materiale fra saken, sier en pressemelding fra etterforskningsgruppa i går.

Kenneth Starr hevder hardnakket at alt han har gitt journalistene er en bakgrunnsorientering for å hindre at feilinformasjon sprer seg. Det hvite hus meldte i går at president Clinton støtter de som vil etterforske påstandene mot Kenneth Starr. Det hvite hus har ved flere anledninger hevdet at etterforskningsgruppa til Kenneth Starr lekker hemmelig vitneutsagn.

Skolerett

Selv om Det hvite hus søndag kalte innrømmelsene fra Kenneth Starr en «brannbombe» er det lite som tyder på at spesialetterforskeren må lete etter ny jobb. De juridiske reglene er uklare, og Kenneth Starr er utnevnt på ubestemt tid. Det er kun justisministeren som kan si opp Kenneth Starr, og kun dersom «det er gode grunner, fysisk eller psykisk sykdom ... eller andre årsaker som sterkt begrenser spesialetterforskerens evne til å utføre sine plikter».

I går innkalte dommer Norma Hollyway til et ekstraordinært møte med president Clintons advokat, David Kendall og rådgiver Charles Ruff. Monica Lewinskys nye advokat Plato Cacheris og etterforskere fra Kenneth Starrs etterforskningsgruppe var også tilstede på møtet. Dommeren ville gå igjennom de siste påstandene om lekkasje fra Kenneth Starr, og ifølge kilder la han stå skolerett.

BAKGRUNNSINFO: Spesialetterforsker Kenneth Starr nekter for at noen på hans kontor har gjort noe galt da de orienterte media.