Problemer for Pfizer

Klarer ikke å levere vaksine som planlagt.

FORSINKET: Pfizers vaksineleveranse går ikke som planlagt. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB
FORSINKET: Pfizers vaksineleveranse går ikke som planlagt. Foto: Dado Ruvic / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pfizer kan bare levere halvparten så mange vaksiner som forventet i år. Det skriver Wall Street Journal.

Selskapet gikk i november ut og sa de skulle levere 100 millioner vaksine-doser globalt innen 2020 var over. Nå modereres tallet til 50 millioner.

Pfizer gikk i november ut og sa at dersom vaksinen ble godkjent, kunne legemiddelselskapet sende ut 20 millioner vaksinedoser i løpet av timer. Ifølge Wall Street Journal skyldes det problemer med distribusjonen av vaksinen. Det er likevel ventet at Pfizer vil levere mer enn en milliard doser i 2021.

- Oppskaleringen av råmateriale-leveransene tok mer tid enn vi forventet. I tillegg kom hovedresultatene fra testingen seinere enn vi først hadde forventet, sier en talsmann til Wall Street Journal.

Pfizers vaksine er en av kandidatene som kan bli tilgjengelig i EU og Norge, dersom vaksinen blir godkjent. Råmaterialene leveres fra amerikanske og europeiske leverandører, men selskapet har selv ikke ønsket å kommentere hvor leveranseproblemene har oppstått.

Problemene Pfizer nå har havnet i, illustrerer hvor annerledes utviklingen av coronavaksinen er. Vanligvis venter en vaksineprodusent med å kjøpe inn råmateriale til produksjonen til etter at vaksinen er godkjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.