Problemer hjemme og ute i verden

WASHINGTON D.C. (Dagbladet): Amerikanske aviser fra Philadelphia til Detroit og Seattle krever at president Clinton tar sin hatt og går. I Kongressen øker kravet fra begge partier om at Clinton må samarbeide bedre om Starrs rapport. Og utenrikspolitiske utfordringer står i kø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er noen av de viktigste utfordringene den svekkede Clinton må møte med fast hånd:

GLOBAL ØKONOMI: En tredjedel av verdensøkonomien har konjunkturnedgang. Asia, Russland og Latin-Amerika har voldsomme børsfall. USA vil ikke være uberørt.

TERROR: President Clinton bombet det han kalte terroristmål i Afghanistan og Sudan i august. Han kommer til å måtte ta liknende avgjørelser i tida som kommer, hvis terrortruslene fra bin Laden mot enhver amerikaner omgjøres til handlinger.

IRAK: Saddam Hussein har igjen nektet FN-inspeksjon av våpen, til tross for avtale om inspeksjon fra 1991.

NORD-KOREA: Pyongyang avvfyrte en langdistanserakett over Japan forrige uke. Landet truer også med å fortsette sitt kjernefysiske rakettprogram.

MIDTØSTEN: Fredsprossessen er fortsatt i stå mellom Benjamin Netanyahu og Yassir Arafat om hvor mye av Vestbredden som skal gis tilbake til palestinerne.

INDIA OG PAKISTAN: Nasjonene som sprengte hver sine atombomber i mai har ennå ikke skrevet under prøvestansavtalen.

KOSOVO: Kampene fortsetter i Kosovo og flyktningstrømmen øker.

KONGO: Regionale fredssamtaler har mislykkes i å stoppe Kongos seks uker gamle borgerkrig. Rwanda truer med å sende tropper mot grensa for å forsvare landet.