Problemer på flyplasser landet rundt

Kaoset på Gardermoen forplanter seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Problemene på Gardermoen rammer også de andre store flyplassene i landet hardt. Reisende må regne med forsinkelser på de fleste flyplasser, opplyser flyplassene rundt klokka 12 i dag.

- Problemene på Gardermoen har store konsekvenser for oss. Vi har betydelig forsinkelser, som vi tror vil vare utover kvelden, sier lufthavnssjef Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn Værnes til Dagbladet.no.

De fleste flyene som går fra Værnes er 1-2 timer forsinket, og det er blitt satt opp buss for fly blant annet til Stavanger.

Sjekk flyavgangene ved Værnes her.

Også på Bergen lufthavn Flesland er det problemer med trafikken i dag.

- Vi har minst 50% kanselleringer nå, og de flyene som går, er minst en time forsinket, sier lufthavnsjef ved Flesland, Dag Jarle Aksnes, til Dagbladet.no.

Det er ikke dårlig vær på flyplassen, men i hovedsak forsinkelser som har forplantet seg fra Gardermoen-kaoset. Aksnes sier det er vanskelig å spå hvordan situasjonen blir utover dagen.

Sjekk flyavgangene ved Flesland her.

KAOTISK PÅ GARDERMOEN: Slik så det ut på Gardermoen i ti-tida fredag morgen. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN
KAOTISK PÅ GARDERMOEN: Slik så det ut på Gardermoen i ti-tida fredag morgen. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN Vis mer

På Stavanger lufthavn Sola er det få kanselleringer, men flere forsinkelser.

- Noen fly er i rute, mens andre er innstilt. De fleste flyene er mellom en halv og halvannen time forsinket, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen til Dagbladet.no.

Sjekk flyavgangene ved Sola her.

Ikke overraskende gjelder det samme på Tromsø lufthavn Langnes.

- Været på Gardemoen fører til at fly sørfra er forsinket inn. Det betyr at tilsvarende forsinkelser for trafikken ut, sier lufthavnsjef på Tromsø lufthavn Hans Børre Joakimsen til itromso.no.

Sjekk flyavgangene ved Langnes her.