- Problemet er at Ap tror at å feste en rettighet til papiret, betyr at den blir virkelighet

Michael Tetzschner (H) mener Ap-forslaget om å grunnlovsfeste rett til helsehjelp, vil utvanne Grunnloven.

TRIST: - Det er trist at en debatt om Grunnloven skal utarte i mistenkeliggjøring av andres motiver. Det er mangel på respekt for at andre har andre rettspolitiske synspunkter, sier Michael Tetzschner (H) til Dagbladet.  Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TRIST: - Det er trist at en debatt om Grunnloven skal utarte i mistenkeliggjøring av andres motiver. Det er mangel på respekt for at andre har andre rettspolitiske synspunkter, sier Michael Tetzschner (H) til Dagbladet. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen skal Stortinget behandle, og til slutt vedta, en rekke forslag til endringer i Grunnloven.

I dag har Arbeiderpartiet satt tonen for debatten, med å hevde at de borgerlige partiene Høyre og Frp «svikter framtida», ved ikke å gå inn for å grunnlovsfeste befolkningens rett til «en tilfedstillende levestandard» i tillegg til å «sikre retten til nødvendig helsehjelp».

Ap-representant Jette Christensen mener at en grunnlovsfesting av disse rettighetene, vil hindre stortingspolitikere i framtida fra å løpe fra forpliktelser overfor befolkningen.

- Høyre og Frp går mot at statens myndigheter skal sikre befolkningen nødvendig helsehjelp. Det er å løpe fra ansvaret, sier hun.

Høyres Michael Tetzschner, som er saksordfører for flere av innstillingene til kontroll- og konstitusjonkomiteen som skal behandles i morgen, reagerer på komitékollegaens utspill.

- Det er trist at en debatt om Grunnloven skal utarte i mistenkeliggjøring av andres motiver. Det er mangel på respekt for at andre har andre rettspolitiske synspunkter, sier han til Dagbladet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer