- Problemet er bare at hun ikke klarte å parkere jagerflyet etter at hun hadde bombet IS

Fox News-kommentatorer kritiseres for diskriminerende bemerkninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag bekreftet De forente arabiske emiraters ambassade i Washington at en kvinnelig pilot, major Mariam Al Mansouri (35), deltar i landets bombing av Den islamske stats (IS)-styrker i Syria.


- Hun er en fullt ut kvalifisert og kampklar pilot, og hun ledet oppdraget [tidligere i uka], sier ambassadør Yousef Al Otaiba til NBC News.

Onsdag gikk det kjente talkshowet «The Five» på lufta på tv-kanalen Fox News Channel. Programmet tar ofte opp aktuelle temaer, og paneldeltakerne kommenterte i onsdagens episode Miriam Al Mansouris deltakelse i bombingen av Den islamske stat.

Over kanten? Nå kritiseres talkshowet for å ha kommet med kjønnsdiskriminerende vitser om den kvinnelige piloten.


Se videosegmentet der Mansouris krigsdeltakelse kommenteres på Fox News øverst i saken.


- IS, dere ble bombet av en jente. Jeg håper det gjorde ekstra vondt, sa paneldeltaker Kimberly Guilfoyle før Greg Gutfeld tok ordet:


- Problemet er bare at hun ikke klarte å parkere jagerflyet etter bombinga, spøkte han.


Kollega Eric Bolling fulgte opp med kommentaren:


- Would that be considered «boobs on the ground»?


Kommentaren er et ordspill på frasen «boots on the ground», som på militær sjargong betyr å invadere et land.

Sterke reaksjoner Huffington Post har kalt kommentarene for sexistiske, og programmet får også hard medfart i sosiale medier.


Professor i Nord-Amerika-studier ved det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo, Ole O. Moen, tegner i et intervju med Dagbladet i dag følgende bilde av mediesituasjonen i USA:

- Tidligere var amerikanske medier frie, kritiske og gode. I dag har propagandakanalene overtatt. Mange amerikanere tror på propagandaen fra de høyreorienterte kanalene. De konservative ser på Fox News, mens de liberale velger MSNBC eller CNN. Nyhetene blir farget og polarisert, med Fox News som den absolutte verstingen. Den tomme retorikken og forvrengninger av fakta har overtatt, sier Moen.