Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prodi dømt til statsminister

Italiensk høyesterett gjør valgseieren endelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Høyesterett i Italia har endelig erklært Romani Prodi som vinner at det italienske valget, melder AP. Motstander Silvio Berlusconi har ikke villet godta valgnederlaget og har hevdet at tusenvis av stemmer har blitt erklært ugyldige uten grunn.

Høyesterett har nå vurdert flere tusen forkastede stemmer, og det endelige resultatet gir fortsatt seier til sentrum-venstre-koalisjonen til Romani Prodi.

Innrømmer ikke tapet

Prodi vant valget med svært liten margin, men har flertall i begge kamre i parlamentet. Den tidligere EU-lederen erklærte seg raskt som vinner av valget, men Berlusconi har ikke villet innrømmer nederlaget.

Domstolen vil komme med en fyldigere uttalelse seinere i ettermiddag. Prodi ønsker ikke å kommentere dommen før Høyesterett har kommet med sin offisielle uttalelse i ettermiddag.

Skifte i mai

Uansett vil det gå noen uker før Prodi overtar som statsminister. Han har startet planleggingen av sin regjering, men det er presidenten i Italia som gir en statsminister mandatet til å danne regjering.

Dagens president Carlo Azeglio Ciampi går av i midten av mai, og han har antydet at det blir opp til hans etterfølger å peke ut den nye statsministeren.

NY LEDER: Romani Prodi har lang erfaring fra EU-systemet, og blir Italias nye statsminister. Foto: Scanpix
NY LEDER: Romani Prodi har lang erfaring fra EU-systemet, og blir Italias nye statsminister. Foto: Scanpix Vis mer

Det er ventet at Prodis regjering dermed tiltrer i slutten av mai.

FERDIG: Silvio Berlusconi tapte valget i Italia og er ferdig som statsminister.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling