Prodi går av

Italias statsminister Romano Prodi har gått av. Fikk ikke støtte for Afhganistan-politikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Prodi innkalte sentrum-venstreregjeringen til krisemøte onsdag kveld, og han var ifølge samferdselsminister Antonio Di Pietro på vei til Italias president Giorgio Napolitano med sin avskjedssøknad etter møtet.

Italias president Giorgio Napolitano har nå godtatt statsminister Romano Prodis avskjedssøknad, melder italienske medier.

Presidenten kommer til å innkalle landets partiledere til et møte torsdag for å beslutte hva som skal overta etter Prodi, melder NTB.

-Trekk dere

Regjeringskrisen oppsto etter at et forslag fra regjeringen ikke fikk de nødvendige 160 stemmene i den italienske nasjonalforsamlingens førstekammer Senatet.

Utenriksminister Massimo d\'Alema antydet at regjeringen kunne komme til å gå av hvis lovforslaget, der regjeringen ber om støtte til sin utenrikspolitikk, ble avvist.

- Trekk dere, trekk dere, ropte opposisjonspolitikere etter at opptellingen viste at bare 158 senatorer hadde stemt for forslaget, to færre enn nødvendig for at det skulle bli vedtatt.

- Regjeringen har falt

Men siden det ikke dreide seg om noen tillitserklæring, er regjeringen ikke forpliktet til å gå av. Det hindret likevel ikke opposisjonen i å fremme sitt krav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer