Sjokkfunn i Oslo:

Produksjon på do - kan ha havnet hos restauranter

På leilighetens toalett pågikk det tofuproduksjon i stor skala. Politiet mistenker at det har pågått salg til butikker og restauranter, men aner ikke hvor lenge.

PRODUKSJON: I leiligheten ble det funnet over 30 kilo tofu ferdig til levering. Produksjonen foregikk på leilighetens toalett. Foto: Mattilsynet
PRODUKSJON: I leiligheten ble det funnet over 30 kilo tofu ferdig til levering. Produksjonen foregikk på leilighetens toalett. Foto: Mattilsynet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet og Mattilsynet slo denne uka til mot en leilighet i Oslo, etter tips om at det pågikk ulovlig matproduksjon i boligen. Kontrollen, som var et samarbeid mellom A-krimsenteret i Oslo og Akershus og Mattilsynet, viste seg å gi full klaff.

I leiligheten ble det avdekket det som betegnes som svært uhygienisk produksjon av tofu, også kjent som bønneost.

- Det ble funnet over 30 kilo ulovlig produsert tofu. Ytterligere ti kilo var klar til produksjon. Mengden var så stor at det åpenbart ikke var ment til eget forbruk, sier leder for A-krimsenteret, Olav Norheim.

Undersøker salg

I leiligheten ble det også funnet utstyr til produksjon. Dette er nå beslaglagt av politiet. I tillegg vil personene som står bak produksjonen bli anmeldt. Hvor lenge produksjonen har pågått, er foreløpig uvisst.

- Deler av produksjonen har funnet sted på et toalett i leiligheten, noe som selvsagt er svært uheldig med tanke på smitte. Vi undersøker hvor omfattende et eventuelt videresalg til restauranter og butikker har vært. Ved salg fra butikker kan det være at produktet ikke er merket med produksjonssted, dato eller holdbarhet, sier Norheim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer