Produksjonsstans på Njord-plattformen

Produksjonen på oljeplattformen Njord ble stengt i ettermiddag som følge av havari i en transformator natt til i går. Eierne av plattformen vil trolig tape over 130 millioner kroner på produksjonsstansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et hendelig uhell, og det oppsto ingen farlig situasjon. Foreløpig ser det ut til at det vil ta to uker før produksjonen kommer i gang igjen på Njord-plattformen, opplyser informasjonssjef Helge Stiksrud i Norsk Hydro.

Arbeidet med å utbedre skadene startet i dag.

Helge Stiksrud vil ikke si noe om hvor mye Hydro taper på produksjonsstansen. Gjennomsnittlig dagsproduksjon på plattformen er 61.000 fat, og med dagens høye oljepris på 20 dollar fatet vil de de samlede tapene for to ukers produksjonsstans kunne beløpe seg til 133 millioner kroner.

Hydro eier 22,5 prosent av Njord, Statoil og Statens direkte økonomiske engasjement (SDØE) 50 prosent, Mobil 20 prosent og Petro-Canada 7,5 prosent.

Njord-feltet er bygd ut med en flytende stålplattform, Njord A, som har integrert dekk med bore- og prosesseringsanlegg og boligkvarter. Oljen transporteres i rørledning til lagerfartøyet Njord B, og derfra lastes den over på tankskip for transport til land.

(NTB)