Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Produsenten tøyer grensene

De røykte kjøttpølsene til NKI er spedd maksimalt, viser analyser fra Næringsmiddeltilsynet i Oslo. Men hvor mye kjøtt de egentlig består av kan de ikke bestemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet sendte tre røykte kjøttpølser fra NKI (Stabburet) til Næringsmiddeltilsynet i Oslo for analyse. Det var ikke mulig å skille ingrediensene i pølsa fra hverandre, og så lenge kjøtt- og planteproteiner ikke lar seg skille er det vanskelig å anslå hvor mye kjøtt pølsa egentlig inneholder.

Prøvene viste at karbohydratinnholdet er for høyt i forhold til forskriften, 6,4 gram i 100 gram vare er 0,4 gram mer en tillatt. «Analyseusikkerheten gjør allikevel at verdien må godtas,» konkluderer tilsynet.

Det høye karbohydratinnholdet tyder på at man har tøyd grensene for bruk av tilsetningsstoffer maksimalt. Ellers viste analysen at fett- og vanninnholdet lå litt under maksimumsgrensen, og proteininnholdet litt over minimumsgrensen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!