Produsenter slipper vaksine-ansvar for bivirkninger

Legemiddelindustrien får fritak fra ansvar for bivirkninger av H1N1-vaksinen.

STIKKET: En sprøyte med svineinfluensavaksinen Pandemrix er gjort klar til bruk. Produsenten er i Danmark fritatt ansvar for eventuelle bivirkninger vaksinen måtte vise seg å føre til. Foto: EPA
STIKKET: En sprøyte med svineinfluensavaksinen Pandemrix er gjort klar til bruk. Produsenten er i Danmark fritatt ansvar for eventuelle bivirkninger vaksinen måtte vise seg å føre til. Foto: EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Legemiddelindustrien har krevd - og får - fritak fra ansvar for bivirkninger av H1N1-vaksinen.

Tidspress

Som følge av sterkt tidspress for å få en ny vaksine på markedet, har produsentene krevd fritak fra normalt produktansvar, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Ikke tillatt

Slik ansvarsfraskrivelse fra produsentens side er normalt ikke tillatt, men i dette tilfellet har Danmark i likhet med andre land valgt å gjøre et unntak, sier Danmarks helseminister Jakob Axel Nielsen.

- For pasientene betyr det ingenting, og hadde vi ikke godtatt dette vilkåret, ville ikke vaksineproduksjonen kommet i gang, sier han.

Danmark får, i likhet med Norge, vaksine mot svineinfluensaen fra det britiske legemiddelselskapet GlaxoSmithKline.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer