Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Produserte pengesedler på gutterommet

En 16 år gammel skolegutt er innkalt til nye avhør etter at politiet i Florø i dag fant en del falske pengesedler i terrenget nær skolen hvor gutten er elev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten kom allerede for en ukes tid siden i politiets søkelys.

- Han har delvis tilstått å ha produsert falske 200-kroner sedler på en svært avansert datamaskin på gutterommet. Men nå har vi funnet et større beløp enn hva han tidligere har forklart, forteller politiførstebetjent ved Flora politistasjon, Torfinn Søvig, til NTB.

Visste om forfalskning

Så langt antar politiet at det kan dreie seg om et par tusen kroner i falske sedler. Det er ikke kommet inn sedler som har vært i omløp. Men gutten er over den kriminelle lavalder, og politiet ser strengt på pengeforfalskning. Datautstyret er beslaglagt, og en sannsynlig straff er at han ikke får det tilbake.

Flere av elevene på skolen visste om de falske sedlene, og det var der politiet kom på sporet. Sedlene ble beslaglagt både i klasserommet, på guttens rom og tirsdag altså også i terrenget like ved skolen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling