Profesjonelle datasvindlere gir seg ut for å være unge, vakre kvinner.

Terje Fjellstad ble i april i fjor kontaktet av «Susann Nilsen» via et datingbyrå på Internett. Men «Susann Nilsen» finnes ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FINNSNES/OSLO (Dagbladet): Etter at Dagbladet før jul skrev om norske «Mette» som lurte 15 danske menn til å betale 1100 kroner hver for å møte henne, har flere personer kontaktet avisa.

Alle forteller den samme historien; om personer som på datingbyråer på Internett utgir seg for å være single, arbeidsledige kvinner med dårlig råd, som er på flyttefot og ønsker kontakt med menn i den landsdelen de skal flytte til.

Tre menn, en fra Rogaland (29), en fra København (57) og Terje Fjellstad (65) fra Finnsnes i Troms forteller at de har fått det samme maskinskrevne brevet fra henholdsvis «Monica», «Mette» og «Susann».

Samme brev

Ordlyden i brevene er nøyaktig den samme. Det eneste som er forskjellig, er datoene, avreisetidspunktene og signaturnavnet. I brevene blir mennene bedt om å sende penger kontant til en postadresse i Oslo - penger som skal dekke reisekostnadene for å besøke mennene.

Terje Fjellstad ble i april i fjor kontaktet av «Susann Nilsen» på datingbyrået finnenvenn.no. «Susann» utga seg for å være ei ung jente fra Oslo som hadde fått ny jobb i Tromsø og snart skulle flytte dit. Hun ønsket dermed å komme i kontakt med single menn - og ønsket å besøke Terje en helg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer