Professor: - Breivik har ingen selvinnsikt

Breivik kalles en bløffmaker og narsisstisk nazist etter at han forklarte seg i retten.

FORKLARTE SEG: Anders Behring Breivik klaget over stort og smått i retten i går. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORKLARTE SEG: Anders Behring Breivik klaget over stort og smått i retten i går. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN/OSLO (Dagbladet): Anders Behring Breivik sammenliknet seg med Nelson Mandela og klaget over at han en periode i fengselet bare hadde tilgang til «de billigste ferdigrettene fra Fjordland» da han i går forklarte seg i retten i søksmålet han har anlagt et forsøk på å forandre soningsforholdene i Skien fengsel.

Terroristen og massemorderen forklarte at han nå tror på Odin, klaget over stort og smått, og prøvde å få fram at han har «konvertert» slik at han ikke lenger er voldelig, og at han nå kjemper for ideologien til det han kaller sitt eget parti, «Den nordiske stat». Han mente også at han er utsatt for tortur i fengselet.- Han har ingen selvinnsikt. Han ser verden på en måte, og hvis noen ser den på en annen måte, er de enten slemme eller ute etter å ta ham. Det kjennetegner hans personlighet, han mangler evnen til å forstå at andre kan vurdere ting annerledes, sier medisinprofessor Ulrik Fredrik Malt, som fulgte Breiviks forklaring.

Monoton stemme Malt forklarte seg i straffesaken mot Breivik, og ga da uttrykk for at Breivik har Aspergers syndrom, kan være autist og kan ha Tourettes syndrom. Han mener terroristens forklaring i retten i går underbygger denne konklusjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer