Professor: - Det er ikke mulig å leve i Kobani

Tre år gamle Aylan Kurdi flyktet fra den syriske byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Abdullah Kurdi ville ta med seg familien sin til Canada. Han var den eneste som kom seg levende forsøket.

Hans tre år gamle sønn, Aylan Kurdi, ble torsdag funnet i strandkanten i Bodrum i Tyrkia. Båt som skulle ta dem med til den greske øya Kos, havarerte på veien. Bildene av den lille gutten skaper reaksjoner verden over.

Familien flyktet fra den syriske byen Kobani.

IS til angrep - Kobani er et sted det ikke er mulig å leve, sier professor i historie ved Universitet i Berge, Knut S. Vikør. Byen er ødelagt, uten noen statsfunksjoner, infrastruktur og mulighet til å tjene til livets opphold.

16. september gikk Den islamske staten (IS) til angrep på byen for første gang. USA og de allierte arabiske stater angrep IS-styrkene fra lufta. Mer enn 180 000 innbyggere flyktet over grensen til Tyrkia.

Totaltødelagt 27. januar i år kunne kurdiske styrker ferie at de hadde slått tilbake terrorgruppa IS angrep på grensebyen Kobani, etter fire blodige måneder.

- Byen ble totalødelagt i disse kampene. Det var omfattende bombardement fra de allierte, og det ble sluppet tusenvis av bomber over området, sier Vikør.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.