Professor: - En veldig god avtale for Norge

Men smutthullet blir ikke borte. Professor Willy Østreng svarte leserne direkte.

EN SEIER FOR DIPLOMATIET:  Direktør Willy Østreng mener avtalen er en stor seier for diplomatiet. Foto: Øistein Norum Monsen
EN SEIER FOR DIPLOMATIET: Direktør Willy Østreng mener avtalen er en stor seier for diplomatiet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Professor og styreformann i tenketanken Ocean Futures, Willy Østreng har fulgt spørsmålet om delelinja i Barentshavet, og mener Norge bør være svært fornøyd med avtalen som idag ble inngått mellom Norge og Russland.

Olje og fisk- Jeg forstår avtalen slik at det deles femti-femti, og det er en veldig god avtale for Norge, som tar forbehold for at han ikke har fått lest avtalen ennå.

Avtalen omhandler utnyttelse av oljeressurser, fiskeriressurser og har også med seg sikkerhetspolitiske og forsvarspolitiske spørsmål.

- Nå har vi etter 36 års tålmodig diplomati kommet fram til en varig løsning, og altså ikke en løsning som kan endres når omstendighetene endres, sier professoren. Han mener det var riktig å ta den tiden man trengte for å få avtalen i havn.

- Man har snudd alle stener og man har fått politikerne på banen og de mener dette er en avtale de kan leve med, sier Østreng.

Norsk-britisk modellHan forstår avtalen slik at de har laget en felles delelinje for utnyttelse av fiskeriressurser og olje og gass, og at de har brukt delingen av oljeressursene i Nordsjøen mellom norsk og britisk sektor som modell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer