Professor: - Frp-politikere utbryter jevnlig at de forakter mennesker som ikke ligner på dem selv

Thomas Hylland Eriksen slettet Frp-kritisk blogginnlegg.

- Forakt for svakhet: Den kjente professoren i sosialantropologi ved Universitet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, skriver i et blogginnlegg - som han nå har slettet - blant annet at: «Fremskrittspartipolitikere i obskure politiske posisjoner, som kommunestyrer og Stortinget, utbryter jevnlig at de forakter mennesker som ikke ligner på dem selv, vanligvis på Facebook.» Foto av Thomas Hylland Eriksen: John T. Pedersen/ Dagbladet, Foto av Siv jensen: Nina Hansen / Dagbladet
- Forakt for svakhet: Den kjente professoren i sosialantropologi ved Universitet i Oslo, Thomas Hylland Eriksen, skriver i et blogginnlegg - som han nå har slettet - blant annet at: «Fremskrittspartipolitikere i obskure politiske posisjoner, som kommunestyrer og Stortinget, utbryter jevnlig at de forakter mennesker som ikke ligner på dem selv, vanligvis på Facebook.» Foto av Thomas Hylland Eriksen: John T. Pedersen/ Dagbladet, Foto av Siv jensen: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et innlegg Thomas Hylland Eriksen publiserte på sin blogg lørdag like før midnatt, spør den kjente professoren i sosialantropologi om ikke Frp er «et mykfascistisk parti som livnærer seg av mistenksomhet, nedoverspark og forakt for en svakhet (...) velgerne ikke forstår at de selv kan bli de neste ofrene for».

Han spør også om partiet er «et white trash-parti som er avhengig av at velgerne har lav utdannelse, ikke forstår sitt eget beste og derfor stemmer mot sine objektive interesser». 

I innlegget - som du kan lese i sin helhet her  - konkluderer Hylland Eriksen: 

«Som akademiker burde jeg visstnok ikke mene noe. Jeg burde jo drive med objektiv forskning. Tja. Faktum er imidlertid at jeg er sosialantropolog, og vårt fag representerer, gjennom sin metode, nøyaktig det motsatte av Fremskrittspartiet. For oss forholder det seg nemlig slik at intet menneskelig skal være oss fremmed. For formann Jensen, nestformann Simonsen, representant Tybring-Gjedde og deres medløpere forholder det seg derimot slik at intet fremmed skal være dem menneskelig.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer