Coronaviruset:

Professor: - Nå må vi seriøst vurdere hjemmeskole

Professor Gunnar Kvåle mener hjemmeskole kan føre til at en raskere kommer tilbake til mer normale forhold i skolen. Skolenes landsforbund åpner for at lærere prioriteres i vaksinekøen.

TOMME STOLER: I Oslo er i dag 2298 elever i karantene, som følge av coronasmitte. Arkivbilde: Fredrik Varfjell / NTB
TOMME STOLER: I Oslo er i dag 2298 elever i karantene, som følge av coronasmitte. Arkivbilde: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen skal statsminister Erna Solberg (H) orientere Stortinget om hvilke coronatiltak som skal gjelde framover, og et av spørsmålene vi da trolig får svaret på er om regjeringen mener smitten kan slås ned uten at skolene må stenge.

Ifølge FHI-sjef Camilla Stoltenberg er det nå gruppa 13–19 år som har flest nye smittede per innbygger. Hun sier til NTB at det er en prioritering at barn og unge skal få være på skolen.

- Målet vil hele tida være å ha et system som gjør det mulig å ha skolene åpne. Men om det er regjeringens vurdering at det er mulig nå, det kan jeg ikke svare på, sier Stoltenberg.

- Smittevern er viktigst

Professor emeritus i internasjonal helse, Gunnar Kvåle, sier han regner med at å innføre hjemmeskole i en periode nå, seriøst bør vurderes.

- Dette sitter nok langt inne for enkelte, men det kan bli nødvendig i områder med høye smittetall, som for eksempel i Oslo nå, sier Kvåle til Dagbladet.

Han mener det er viktig at man skjermer barn og unge både mot å bli smittet av viruset, samtidig som de får så god tilgang til læring som mulig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer