Professor (62) fikk sparken for grove ærekrenkelser

Skjelte ut ledelsen for en vestkant-klikk. Første professor-dom på 199 år ved Universitetet i Oslo.

TAPTE:  Professor Arnved Nedkvitne, her under saksbehandlingen i Oslo tingrett, tapte avskjedigelsessaken mot Universitetet i Oslo. FOTO: KETIL BLOM, UNIVERSITAS.
TAPTE: Professor Arnved Nedkvitne, her under saksbehandlingen i Oslo tingrett, tapte avskjedigelsessaken mot Universitetet i Oslo. FOTO: KETIL BLOM, UNIVERSITAS. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Som første professor siden 1970-tallet, fikk Arnved Nedkvitne (62) i fjor sparken fra Universitetet i Oslo.

Både fakultetsstyret og universitetsstyret  mente at professoren i middelalderhistorie gått langt over streken i en årrekke med grove krenkelser av sjefen sin og andre personer i universitetssystemet.

Professor Nedkvitne brakte saken inn for rettsapparatet. I dag har Oslo tingrett gitt Universitetet fullt medhold i avskjedigelsen av Nedkvitne.

- Jeg konstaterer at tingretten har tatt til følge Universitetets påstand om at jeg er en vanskelig person. Retten har sett bort fra mitt hovedpoeng, nemlig at instituttet mangler fora for faglige diskusjoner og at professorer ikke har noen påvirkning på rammebetingelsene for forskningen. Denne dommen kan bidra til å kvele diskusjonen ved Universitetet, sier Nedkvitne til Dagbladet fredag kveld.

- Hva sier du til rettens beskrivelse av din dårlige folkeskikk?

- Jeg har flere eksempler på at ledelsen har utvist dårligere folkeskikk enn dette. Denne omgangsformen er slett ikke uvanlig ved instituttet, sier den tidligere professoren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer