Professor-boikott av Australia

To norske professorer avlyser foredrag i Australia. - Det handler om å markere standpunkt, sier professor Mads Gilbert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Vær så snill, kom likevel», trygler organisasjonen som har invitert professor Mads Gilbert til å holde foredrag om helsetjenester i utkantstrøk og blant minoritetsbefolkninger.

«Du vil ikke bli savnet», freser vertskapet for en kongress der professor Lars Bjertnæs skulle foredra om nye metoder for behandling av lungeskader med kolleger fra hele verden.

Begge kongressene skal avholdes i Australia.

Sint president

Og mens Gilbert blir bedt om å komme og heller legge fram sin protest ansikt til ansikt med kongressdeltakerne og australske medier, blir ikke Bjertnæs avbud tatt nådig opp av kongressledelsen på konferanse han skulle forelese på, skriver Nordlys.

President Malcolm Fisher i Verdenskongressen for akutt- og intensivmedisin skriver i et rasende brev at han opplever avbudet som en grov fornærmelse.. Fisher peker på at Bjertnæs selv kommer fra et land som har lite å skryte av i flyktningspørsmål, og presidenten gir også klart til kjenne at han ikke er imponert over Norges behandling av hvalene.

- Markerer standpunkt

Gilbert og Bjertnæs er så sjokkerte over handlemåten til australske myndigheter i Tampa»-saken at det ikke er i tvil om at det er riktig å gå til en boikott.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer