Professor-boikott av Australia

To norske professorer avlyser foredrag i Australia. - Det handler om å markere standpunkt, sier professor Mads Gilbert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Vær så snill, kom likevel», trygler organisasjonen som har invitert professor Mads Gilbert til å holde foredrag om helsetjenester i utkantstrøk og blant minoritetsbefolkninger.

«Du vil ikke bli savnet», freser vertskapet for en kongress der professor Lars Bjertnæs skulle foredra om nye metoder for behandling av lungeskader med kolleger fra hele verden.

Begge kongressene skal avholdes i Australia.

Sint president

Og mens Gilbert blir bedt om å komme og heller legge fram sin protest ansikt til ansikt med kongressdeltakerne og australske medier, blir ikke Bjertnæs avbud tatt nådig opp av kongressledelsen på konferanse han skulle forelese på, skriver Nordlys.

President Malcolm Fisher i Verdenskongressen for akutt- og intensivmedisin skriver i et rasende brev at han opplever avbudet som en grov fornærmelse.. Fisher peker på at Bjertnæs selv kommer fra et land som har lite å skryte av i flyktningspørsmål, og presidenten gir også klart til kjenne at han ikke er imponert over Norges behandling av hvalene.

- Markerer standpunkt

Gilbert og Bjertnæs er så sjokkerte over handlemåten til australske myndigheter i Tampa»-saken at det ikke er i tvil om at det er riktig å gå til en boikott.

- Dette handler om å markere et standpunkt i en sak hvor det ble spilt svarteper og russiske rulett med livene til 400 mennesker, sier Mads Gilbert.

(NTB)