<strong>HARDT RAMMET:</strong> Argentina har så langt registrert over 450 000 tilfeller av coronavirus. Foto: NTB Scanpix.
HARDT RAMMET: Argentina har så langt registrert over 450 000 tilfeller av coronavirus. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Professor døde på Zoom

Paola de Simone (46) døde av coronakomplikasjoner mens studentene så på.

Publisert
Sist oppdatert

Det var under en videosamtale med sine studenter på onsdag at Paola de Simone fikk akutte pustevansker. Studentene forsøkte å tilkalle hjelp, men klarte ikke å oppnå kontakt med professoren.

De Simone var ansatt ved Universidad Argentina de la Empresa (UADE), hvor hun blant annet underviste i internasjonale studier. Hun hadde vært åpen om sin sykdom, og hadde ifølge den argentinske avisen Clarin vært smittet med coronavirus i fire uker. På Twitter skal hun den 28. august ha skrevet:

<strong>ÅNDENØD:</strong> Paola de Simone døde som følge av pusteproblemet i forbindelse med coronaviruset. Foto: UADE.
ÅNDENØD: Paola de Simone døde som følge av pusteproblemet i forbindelse med coronaviruset. Foto: UADE. Vis mer

- Jeg har vært syk i over fire uker, og symptomene har ikke gått bort.

Kollapset

Den personlige Twitter-kontoen hennes har etter dødsfallet blitt fjernet fra plattformen. Professoren hadde engasjert seg i den offentlige debatten om situasjonen i det hardt rammede landet, som har hatt over 450 000 smittetilfeller så langt, kun slått av Brasil i sin verdensdel.

Studentene, som hjelpesløst observerte professorens illebefinnende, forsøkte å finne ut av hvor hun befant seg, men siden de Simone slet med å puste, klarte hun ikke å svare og informere om adressen sin.

- Paola var en lidenskapelig og dedikert underviser, og et fantastisk menneske, sa universitetet UADE i en uttalelse.

De Simone hadde en datter sammen med sin ektemann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer