BEKREFTER HENDELSEN:  American Airlines og Air Wisconsin har bekreftet at matematikken til professoren førte til terrormistanke. Her et av førstnevntes fly på en flyplass i Sør-Carolina. Foto:Brad Nettles/The Post and Courier via AP
BEKREFTER HENDELSEN: American Airlines og Air Wisconsin har bekreftet at matematikken til professoren førte til terrormistanke. Her et av førstnevntes fly på en flyplass i Sør-Carolina. Foto:Brad Nettles/The Post and Courier via APVis mer

Professor forsøkte å løse mattestykke på fly. Det fikk terroralarmen til å gå

Skapte forsinkelser i Philadelphia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mye har forandret seg etter terrorangrepene i New York tilbake i 2001.

Som et resultat av trusselen fra terrorister, har sikkerhetsrutinene på flyplasser verden over blitt innstrammet betydelig, samtidig som reisende har blitt stadig mer oppmerksomme på sine medpassasjerers oppførsel.

Dette fikk Guido Menzio erfare torsdag, ifølge The Guardian.

Terroralarmen gikk Den amerikanske økonomiprofessoren, til daglig ansatt ved universitetet i Pennsylvania, skulle reise fra Philadelphia til byen Syracuse og fordrev tiden med å løse et regnestykke.

Det fikk terroralarmen til å gå.

Selskapet Air Wisconsin bekrefter gjennom partneren American Airlines at det var en kvinnelig medpassasjer som reagerte på de kompliserte skribleriene til professoren, samt Menzio's mørke, italienske ytre, for så å gi en lapp til den nærmeste flyvertinnen.

- Jeg trodde at hun var syk og at de forsøkte å få informasjon om hennes tilstand, sier Menzio om hendelsen som resulterte i at han ble avhørt av sikkerhetspersonell ved flyplassen.

Ble mistenkt av medpassasjer - De sa at hun mente at jeg oppførte meg mistenkelig, da begynte jeg å le, fortsette Menzio i intervjuet, ifølge The Guardian.

Menzio understreker overfor Associated Press at han ble behandlet på en ordentlig måte, men at han gjerne skulle ha sett at flyet ikke ble forsinket.

Et enkelt internetsøk kunne løst det mye raskere, mener økonomiprofessoren.

- Fulgte protokollene - Hvis sikkerhetskontrollører hadde søkt meg opp, så hadde de raskt oppdaget at jeg var økonomiprofessor, og at det derfor ikke var noe mistenkelig med regnestykkene. Hvis ikke de søker opp slik informasjon ved tilfeller som dette, kan mye problemer potensielt oppstå, sier Menzio ifølge Associated Press.

Air Wisconsin sier at mannskapet på flyet fulgte de protokollene som gjelder når en passasjer rapporterer om mistenkelig oppførsel.

Talsmann Casey Norton ønsket ikke å fortelle om detaljene ved kvinnens mistanker, men understreker at de viste seg å være grunnløse.