Professor har aldri hørt liknende: Oslo-skole plasserte elever i skammekroken

Statsministeren kastet glans over første skoledag. Ukene i forveien satt skolen barna i skammekrok.

REKTOR BEKLAGER: I løpet av sommeren har flere av førsteklassingene som ble møtt av statsminister Erna Solberg på første skoledag mandag, gått på aktivitetsskole. Der ble skammekroken brukt som metode. Det beklager rektor ved skolen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REKTOR BEKLAGER: I løpet av sommeren har flere av førsteklassingene som ble møtt av statsminister Erna Solberg på første skoledag mandag, gått på aktivitetsskole. Der ble skammekroken brukt som metode. Det beklager rektor ved skolen.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag kastet statsminister Erna Solberg, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Oslo-ordfører Mariann Borgen glans over første skoledag ved Løren skole i Oslo.

Ukene før skolestart hadde skolen som gjenåpnet i ny drakt i fjor, brukt en svært omstridt metode overfor elevene: skammekroken.

- At dette har skjedd, beklager vi veldig, veldig sterkt. Vi tok tak i det og sørget for at det ble stoppet med en gang vi ble klar over hva som har skjedd, sier rektor ved Løren skole, Eli Senneset til Dagbladet.

Etter det Dagbladet kjenner til, ble elever som begynte i førsteklasse plassert i et hjørne med ansiktet vendt mot veggen som straff for ordensforstyrrelser.

Hendelsene skjedde på skolefritidstilbudet aktivitetsskolen. Den begynte tre uker før skolestart og gjorde at barneskolelevene, mange av dem førsteklassinger, får mulighet til å bli kjent med skolen og varme seg opp til skoleåret.

- Veldig spesielt

- Dette høres veldig spesielt ut, sier professor i pedagogikk ved NTNU, May Britt Drugli, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer