Professor Langeland påklager avskjedigelse

Nils Rune Langelands advokat mener avskjeden ikke er i samsvar med loven.

OMSTRIDT: Historieprofessor Nils Rune Langeland (53). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OMSTRIDT: Historieprofessor Nils Rune Langeland (53). Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nils Rune Langeland har klaget til Kulturdepartementet etter at han ble avskjediget fra professorstillingen sin ved Universitetet i Stavanger.

Langeland mener han ikke har brutt tjenesteplikten på et vis som gir grunnlag for avskjedigelse, skriver Stavanger Aftenblad.

Advokat Kjell M. Brygfjeld bekrefter overfor avisen at den 53 år gamle tidligere professoren denne uken påklaget avskjeden til Kunnskapsdepartementet.

- Vi mener at avskjeden ikke er i samsvar med loven. Loven stiller strenge krav i en slik sak. Han må ha begått grove brudd på hans tjenesteplikt, og vi mener at det ikke har skjedd, sier Brygfjeld, som ikke ønsker å kommentere saken nærmere.

Avskjedigelsen av historieprofessoren ble vedtatt mot én stemme i universitetets ansettelsesutvalg for tre uker siden.

Ettersom universitetet den gangen fortsatt regnet det som en pågående personalsak, ønsker de ikke å kommentere den nærmere da.

Nils Rune Langeland har vært ansatt ved Universitetet i Stavanger siden 2008. Han skal ha blitt orientert i begynnelsen av oktober om at universitetet ønsket å avskjedige ham.

Sommerens medieomtale av grove meldinger fra professoren til ulike kvinner, skal kun utgjøre en del av avskjedssaken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer