Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Professor mener Telenor-sjefen må gå av

Etter VimpelCom-saken.

MÅ GÅ: Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas enten har forsømt jobben sin eller bevisst lukket øynene for korrupsjonsfaren i VimpelCom-saken. Hun mener han må gå av. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅ GÅ: Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas enten har forsømt jobben sin eller bevisst lukket øynene for korrupsjonsfaren i VimpelCom-saken. Hun mener han må gå av. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jussprofessor Beate Sjåfjell mener at Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas enten har forsømt jobben sin eller bevisst lukket øynene for korrupsjonsfaren i VimpelCom-saken. Hun mener han må gå av.

Sjåfjell er jussprofessor og ekspert på selskapsrett ved Universitetet i Oslo og har fulgt Vimpelcom-saken tett.

Til Klassekampen sier hun at høringen på Stortinget avslørte at Baksaas har sviktet i begge sine roller, både som styremedlem i VimpelCom og som konsernsjef i Telenor.

- Baksaas burde gå av, enten frivillig eller ved at styret i Telenor bestemmer at han må gå, mener hun.

Hun mener Stortingshøringen har vist at Baksaas har forsømt jobben sin, og peker blant annet på at han i høringen var helt åpen på at styret i VimpelCom ikke har fulgt opp gjennomføringen av Usbekistan-satsingen.

- Enten har Baksaas vært grovt uaktsom i sin rolle som styremedlem i VimpelCom, eller så har han bevisst latt være å følge opp, sier Sjåfjell, som også er kritisk til Telenor-styrets håndtering av korrupsjonsmistankene.

Korrupsjonsforsker Tina Søreide ved Universitetet i Bergen ønsker ikke å konkludere om hvilke konsekvenser saken bør få for Telenors ledelse. Men hun mener at på prinsipielt grunnlag bør det få konsekvenser for de involverte når det ikke er blitt tatt forholdsregler for å unngå korrupsjon og man har unnlatt å varsle i etterkant.

Telenor-ledelsen har ikke ønsket å kommentere saken, skriver Klassekampen.

(NTB)