Professor mistenkes for trippeldrap

Tre drept like ved Universitetet i Georgia, USA.

ETTERLYSES:Politiet jakter nå på professor George Zinkhan i forbindelse med en skyting utenfor Universitetet i Georgia i USA. Tre personer ble drept. FOTO: Faksimile
ETTERLYSES:Politiet jakter nå på professor George Zinkhan i forbindelse med en skyting utenfor Universitetet i Georgia i USA. Tre personer ble drept. FOTO: FaksimileVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Professor George Zinkhan mistenkes av politiet for å stå bak skytingen som fant sted på ett teater i byen Athens i Georgia. Han er professor i avdelingen for markedsføring og distribusjon ved Terry College of Business, ifølge universitetets nettsider, melder CNN.

De tre omkomne er ennå ikke identifisert.

-Sjokkerte

En melding fra universitetsområdet identifiserer Zinkhan som en hvit, middelaldrende mann i 50-årene med et gjeiteskjegg. Han ble sist sett iført en poloskjorte, blå shorts og en ryggsekk, og i en rød bil, ifølge hastemeldingen som ble sendt ut til universitetets 25.000 studenter.

Pete Konekamp, talsmann ved universitetet, sier til CNN at episoden fant sted utenfor UGA campusen, og blir nå etterforsket av politiet i Athens-Clarke County.

- Universitetsmiljøet er sjokkerte og triste over denne tragiske hendelsen. Vår første tanke var å sikre universitetsområdet. Våre tanker og bønner går til alle familiene som har blitt berørt,  skriver Michael F. Adams, rektor ved Universitetet i Georgia i en melding.

Flere våpen
Michael Castengera, som underviser ved Universitetet, sier til CNN at datteren hans sendte en tekstmelding om drapene, og at hun for øyeblikket ble stilt spørsmål av politiet som vitne. Han sier at to av offrene var nære venner av henne.

Datteren var medlem av en teatergruppe som var samlet på teatret da hendelsen fant sted.

Skyteepisoden fant sted utenfor Town and Gown teatret i Athens, under en Sherlock Holmes forestilling, melder Sky News. Vitner skal ha sagt at skyteepisoden skal ha avbrutt teaterforestillingen.

Skytingen brøt ut i 12.30-tiden lokal tid lørdag.

Politisjefen Alan Brown påpeker overfor AFP at professoren kan ha vært bevæpnet med flere våpen, og at han muligens er det ennå.

Vitnet John Hardy forteller til avisa The Atlanta Journal Constitution at hans sønn ble vitne til drapene, og at han så at en mann ble skutt i ryggen og magen.MISTENKT: George Zinkhan. Foto: UGA
MISTENKT: George Zinkhan. Foto: UGA Vis mer