Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Professor om #metoo-kampanjen: - Vår tids kvinnekamp

Eksperter kaller Metoo-kampanjen vår tids kvinnekamp, og tror at alle partiene tar lærdom av Giske-saken.

METOO: En av de mest omtalte metoo-sakene i Norge er saken om Trond Giske. Den tidligere Arbeiderparti-nestlederen trakk seg etter at det kom flere varsler mot ham. Foto: Bjørn Langsem
METOO: En av de mest omtalte metoo-sakene i Norge er saken om Trond Giske. Den tidligere Arbeiderparti-nestlederen trakk seg etter at det kom flere varsler mot ham. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Det startet med Arbeiderpartiet, fortsatte i KrF, også dukket det opp i Høyre og Frp. Metoo-kampanjen har tydeliggjort skillene på hva som er greit og ikke greit av oppførsel - og startet en real oppvask i de politiske partiene.

- Det har vært et paradigmeskifte i forbindelse med Metoo-kampanjen. Kampanjen har vist at det finnes mange slike saker, og at raseriet fra kvinnene har hatt sosial kraft - langt større enn tidligere, sier professor Anders Todal Jenssen til Dagbladet.

En billig unnskyldning

Så godt som i alle norske partier har hendelser knyttet til trakassering eller uønsket oppførsel fra menn sett offentlighetens lys.

Anders Todal Jenssen, professor ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, sier til Dagbladet at grensen for det uakseptable har blitt tydeligere. Han tror kampanjen og det at historier kommer på overflata, er blitt en øyeåpner for enkelte menn.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?