Professor om Sandbergs t-skjorte: - Som folkevalgt bør han bruke vettet

Retorikkeksperter hoderystende til FrP-nestlederens t-skjorte med et anker og «Good journey».

OMSTRIDT KLESPLAGG: Igår, på Fremskrittspartiets avsluttende landsmøtedag, tok nestleder Per Sandberg på seg denne t-skjorta med et anker og påskriften «Good Journey». Retorikk-eksperter mener klesvalget var usedvanlig uklokt, i lys av de siste ukenes flyktningetragedier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OMSTRIDT KLESPLAGG: Igår, på Fremskrittspartiets avsluttende landsmøtedag, tok nestleder Per Sandberg på seg denne t-skjorta med et anker og påskriften «Good Journey». Retorikk-eksperter mener klesvalget var usedvanlig uklokt, i lys av de siste ukenes flyktningetragedier. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg rørte definitivt ved noen strenger da han igår på FrP-landsmøtets siste dag stilte i ei maritim t-skjorte med anker, bølger og påskriften «Good journey» og «Sea Adventure».

I lys av de siste ukenes flyktningetragedier i Middelhavet fant mange t-skjorta usmakelig.

- Det finnes visst ingen nedre grense, er retorikkprofessor Kjell Lars Berge første reaksjon da Dagbladet ringer og spør ham om saken.- Dette er jo litt voldsomt, når det er folk som dør på havet, sier professoren ved Universitetet i Oslo.

- Bruk vettet Skal man tro Per Sandberg selv, var ikke valget av t-skjorte noe bevisst tramp i klaveret.

- En tilfeldig t-trøye som ligger fremst i klesskapet, sa han til Dagens Næringsliv i dag. Dagbladet har i kveld ikke fått kontakt med Sandberg.

Under tidligere landsmøter har Sandberg brukt både skjorter og t-skjorter, selv om de fleste bildene viser ham i skjorte. Om han tror klesvalget var tilfeldig eller ikke, vil ikke Berge ha sagt noe om.

- Jeg vil ikke spekulere i det hele tatt, men som folkevalgt bør han vel bruke vettet han har fått utdelt. Det gjør 99 prosent av de andre stortingsrepresentantene, sier Berge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer