Professor sa opp etter 13 varsler om berøringer og seksualisert prat

Rektor: - Svært alvorlig for Universitetet i Stavanger.

- ALVORLIG SAK: En musikkprofessor har sagt opp stillingen ved Universitet i Stavanger. Her administrasjonsbygget ved universitet: Arne Rettedals hus. Foto: Jarle Aasland, Stavanager Aftenblad/NTB Scanpix.
- ALVORLIG SAK: En musikkprofessor har sagt opp stillingen ved Universitet i Stavanger. Her administrasjonsbygget ved universitet: Arne Rettedals hus. Foto: Jarle Aasland, Stavanager Aftenblad/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En musikkprofessor ved Universitetet i Stavanger har sagt opp etter at det har kommet varsler fra 13 tidligere studenter om upassende oppførsel.

Noe av det studentene har varslet om er upassende berøringer og seksualisert prat på spilletimer, samt upassende tekstmeldinger og tilnærmelser, skriver Stavanger Aftenblad.

Professoren sa opp få dager etter at studentene sendte inn varselet i slutten av november.

Sa hvem de var

Noen av avsenderne hadde signert varselet med navn, mens andre ønsket å være anonyme. Universitetet tok raskt kontakt for å forsikre seg om at de hadde forstått innholdet i varselet. I løpet av noen dager forklarte varslerne seg muntlig til universitetsledelsen.

Etter kort tid ble den aktuelle ansatte kalt inn til møte og gjort kjent med hovedtrekkene i varselet. Noen dager seinere leverte han sin oppsigelse og har siden årsskiftet ikke lenger vært ansatt ved universitetet.

- Ingen kommentar

Avisa har vært i kontakt med professoren, som ikke ønsker å kommentere saken utover å bekrefte at arbeidsforholdet er avsluttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer