Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Professor sa opp etter 13 varsler om berøringer og seksualisert prat

Rektor: - Svært alvorlig for Universitetet i Stavanger.

- ALVORLIG SAK: En musikkprofessor har sagt opp stillingen ved Universitet i Stavanger. Her administrasjonsbygget ved universitet: Arne Rettedals hus. Foto: Jarle Aasland, Stavanager Aftenblad/NTB Scanpix.
- ALVORLIG SAK: En musikkprofessor har sagt opp stillingen ved Universitet i Stavanger. Her administrasjonsbygget ved universitet: Arne Rettedals hus. Foto: Jarle Aasland, Stavanager Aftenblad/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En musikkprofessor ved Universitetet i Stavanger har sagt opp etter at det har kommet varsler fra 13 tidligere studenter om upassende oppførsel.

Noe av det studentene har varslet om er upassende berøringer og seksualisert prat på spilletimer, samt upassende tekstmeldinger og tilnærmelser, skriver Stavanger Aftenblad.

Professoren sa opp få dager etter at studentene sendte inn varselet i slutten av november.

Sa hvem de var

Noen av avsenderne hadde signert varselet med navn, mens andre ønsket å være anonyme. Universitetet tok raskt kontakt for å forsikre seg om at de hadde forstått innholdet i varselet. I løpet av noen dager forklarte varslerne seg muntlig til universitetsledelsen.

Etter kort tid ble den aktuelle ansatte kalt inn til møte og gjort kjent med hovedtrekkene i varselet. Noen dager seinere leverte han sin oppsigelse og har siden årsskiftet ikke lenger vært ansatt ved universitetet.

- Ingen kommentar

Avisa har vært i kontakt med professoren, som ikke ønsker å kommentere saken utover å bekrefte at arbeidsforholdet er avsluttet.

Rektor Marit Boyesen sier saken er svært alvorlig, og at den har vært vanskelig for universitetet.

- Vi har vært opptatt av å behandle varselet og varslerne på en god måte. I tillegg ville vi ta tak i det raskt, noe vi også gjorde, sier hun.

Ettersom professoren selv sa opp, ble det ikke opprettet noen sak mot ham.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling