Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Professor ser rødt på Baroniets rosehage

BERGEN (Dagbladet): Botanikkprofessor Per M. Jørgensen sammenlikner rosesammensetningen i baronihagen i Rosendal med å plassere plastmøbler i Versailles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den gamle hagen har et utvalg av rosesorter som er altfor nye, understreker professor Jørgensen i en artikkel i boka «Historiske hager», som nettopp har kommet ut. Renessansehagen i Baroniet fra 1660-årene - hvor artister som Karoline Krüger og Herborg Kråkevik har hygget seg - skal være Norges eldste i sitt slag. Men blant klaserosene i hagen er ingen sorter eldre enn fra 1950. - Jeg har store vansker med å se skjønnheten i dette. Det er like ille som om man skulle utstyre speilsalen i Versailles med plastmøbler. - På den tida hagen ble anlagt, fantes det ikke roser som ble plantet i bed som i dag. Rosenes hovedfunksjon var å være blomstrende busker som ga vellukt i hagen om sommeren, skriver Jørgensen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media